Praktikantdag för alla våra tvåårspraktikanter

Det var en ovanligt stor skara när Finanshuset hade praktikantdag för hela läsårets tvåårspraktikanter på Malmökontoret. I år var det tre skolor representerade på Finanshuset: IHM, SIH och Rosengårdens distansutbildning.

Som tvåårspraktikant har man troligen kommit så långt i sin teoretiska utbildning att man behärskar den löpande bokföring. Möjligen är man lite ringrostig sedan förra gången, men det tar normalt sett bara ett par dagar att komma in i rutinerna igen. Praktiken i tvåan innehåller bl.a avstämningar inför bokslutsarbetet, bokslutsarbete och årsredovisning. I det ingår även att ta fram underlag till inkomstdeklarationer, vilket kan vara väl så klurigt.

Vi pratar många gånger om att vi är ett papperslöst kontor i och med vårt språng in i den digitala världen. Det kullkastas helt i bokslutstider! Aldrig har man väl sett så mycket pärmar och papper! Dock är det inte våra papper, det är kundens. Så, när bokslut och årsredovisning är klar, följer tolv månaders bokföringspärmar med kunden hem.

Vi hade en intensiv förmiddag där vi lärde känna varandra lite bättre. Det var ett par som inte hade varit hos oss på sin ettårspraktik, så alla var vi nyfikna på dem. Det var disciplinerat men högt i tak, mycket information och många frågor. Efter fotografering avslutade vi dagen med med gemensam lunch.

Praktikanttvåor IHM

Våra tvåårspraktikanter från IHM

Praktikanttvåor SIH

Våra tvåårspraktikanter från SIH

Tvåårspraktikant Rosengården

Vår tvåårspraktikant från Rosengårdens distansutbildning i Skurup